Nurullah GENÇ
BENDEKİ BAHAETTİN KARAKOÇ
Bana Bahaettin Karakoç ile ilgili iki cümle kur deselerdi, şunları söylerdim ilkin:
Özge bir şairdir; yüreğinden ırmaklar akar.
Mü’mindir ve duruşu yiğitçedir.
Yıllar, yüzyıllar geçer ve çok şey geride kalır. Geride kalmayan ve unutulmayan ise, insanların dünyasında silinmez izler bırakabilmektir. Kıymetli ağabey Bahaettin Karakoç’un bu izleri bırakanlardan olacağına inanıyorum. Bir başka ifadeyle sadaka-ı câriyesi bol bir sanatkârdır Bahaettin Karakoç.
Yıllar, uzun yıllar önce Dolunay dergisini çıkarır, Dolunay Şiir Akşamları’nı organize ederdi. Dolunay’da şiirlerimi yayınlamıştı ve şiir akşamlarında konuğu olmuştum. O dönemlerden ve bugüne kadar geçen zaman zarfından O’nunla ilgili bende kalan en önemli husus, bitmek tükenmek bilmeyen azmi, heyecanı, dâva adamı oluşu, mertliği ve hassasiyetidir.
Çizgisini büyük bir özenle korumuş insanlar için parmakla gösterilebilecek bir numunedir Bahaettin Karakoç. İnsanlardan ve dünyadan gerekenin dışında bir şey beklemeden yaşamayı becerebilmek bugünün dünyasında oldukça zor başarılabilen bir meseledir ve üst düzey inanç ve anlam yüklü kalplerin hususiyetidir ancak. Birileri tarafından soğuk ve hatta sert olarak dahi nitelendirilebilecek mizacının altında Allah dâvasının, başkalarına eyvallahı olmayan, sadece yaratıcısının huzurunda eğilen bir ruhun davranışları vardır. Ve asıl anılması gereken, değerlendirilmesi ve genç nesillerin dünyalarına taşınması gereken ruhlar bu ruhlardır işte.
Bahaettin Karakoç beyaz ve aşk kavramlarını en çok yakıştırdığım şairlerdendir bir de benim için. Bu nedenle dilekçesi beyazdır, kartalları beyaz uçar şiirin göklerinde, zamanı uzun beyaz bir türküdür. Aşkla doludur dünyası. Aşk onun için sonsuzluğun sahibine varan en aydınlık yoludur kalbin. Aşkı kuşanmış yılmaz ve azimkâr fedaisidir Allah yolunun. Kısacası Bahaettin Karakoç milletimizin ve medeniyetimizin şuur abidesi savunucularından olan güçlü bir kalem erbâbı ve yiğit bir münevveridir.
O’na ve sevenlerine selam olsun.
Kaynak: GENÇ Nurullah, “Bendeki Bahaettin KARAKOÇ”, (Ed. Hüseyin UZEL), Konuştuğumuz Dile Serenat 4 – “Şiirin Beyaz Kartalı / Bahaettin Karakoç”, Olay Matbaası, Hatay 2017, s.9.